Kook Koemelkvrij!
Recept voor koemelkvrije ragout

Koemelkvrije ragout in een pasteitje

Snel naar recept

Koemelkvrije (lactosevrije) ragout kun je heel gemakkelijk zelf maken. In veel kant-en-klare blikjes zit slagroom en roomboter. Ik maak ragout daarom lekker zelf. Ik maak eerst een roux met een goede, smaakvolle bouillon. Dan voeg ik de kipfilet toe en uiteindelijke “room” ik de ragout af.

Als je niet goed tegen slagroom en dergelijke kunt, werkt het heel goed om je gerechten “af te romen” met een eidooier die je losklopt in rijstroom. Je gerecht wordt daardoor net zo smaakvol en “romig”. Je moet wel opletten dat de ragout niet echt meer kookt als je de eidooier erdoor heen roert, anders krijg je gebakken ei in je ragout.

Ik serveer de koemelkvrije ragout met rijst of in een pasteitje. Lees even goed de verpakking van het pasteitje, want sommigen bevatten roomboter.

Smakelijk eten!!