Kook Koemelkvrij!

Over mij

Hoi, hoi, welkom op deze website! Ik ben Yvonne en ik vind het leuk om je hier te ontmoeten. Zoals alle bloggers over eten, ben ik een enorme liefhebber van koken en lekker eten. Maar deze website omvat meer dan dat; alle recepten zijn namelijk koemelkvrij en geschikt voor mensen met een koemelkallergie en lactose-intolerantie.

Meer dan 10 jaar geleden zijn we koemelkvrij gaan eten zonder koemelkproducten, kant-en-klare pakjes, bakmixen et cetera. Ondanks dat wilden we nog steeds lekker en smakelijk eten, dus ik ging experimenteren in de keuken en uitzoeken hoe ik koemelk(producten) kon vervangen in gerechten. De eerste baksels smaakten nergens naar en daarom ging ik op zoek naar meer achtergrondinformatie. Ik kocht het boek “Receptenleer; processen en technieken”. In dat boek wordt (enigszins scheikundig) uitgelegd welke ingrediënten, processen en technieken tijdens het koken zorgen voor een smakelijk en goed gelukt gerecht. Met behulp van deze achtergrondkennis werd het gebak steeds luchtiger en de soepen en sauzen steeds smaakvoller. Op deze website staan de recepten van onze topgerechten. De recepten bevatten geen koemelk(producten) en relatief weinig ingrediënten. De smaak komt uit het goede van de ingrediënten zelf en uit de manier van bereiden.

Daarnaast ben ik medisch bioloog van beroep, dus ik heb ook algemene, nuttige informatie over o.a. koemelkallergie en lactose-intolerantie op deze website geschreven.

Mocht je nog vragen hebben, gebruik dan het contact formulier; we beantwoorden je vragen met plezier.

Ik wens je veel inspiratie en kookplezier toe. En uiteraard smakelijk eten!

Smakelijk groet, Yvonne