Venkel met geschnetzeltes en pasta
Snel naar recept
Verse venkel combineert heerlijk met pasta en romige vleesreepjes, ook wel geschnetzeltes genoemd! De saus is gemaakt van een roux met bouillon en we romen de saus af met een scheutje rijstroom of losgeklopt eigeel van een scharreleitje. Knip er verse peterselie over en het gerecht is helemaal af.
Personen
4
Portie
4 porties
Voorbereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
35 minuten
Ingrediënten
- 1 venkelknol
- 1 eetlepel rietsuiker
- 400 gram rund- of varkensreepjes
- 1 bakje champignons
- 1 kleine ui
- 100 ml kippenbouillon
- 2 eetlepels bloem
- scheutje rijstroom of losgeklopt eigeel
- peper, zout, peterselie
Instructies
- Was de venkelknol, snijd hem door, haal het onderste harde stuk eruit en snijd hem in dunne plakjes.
- Fruit de venkelknol enkele minuten in zonnebloemolie aan, voeg rietsuiker, zeezout en een klein laagje water toe. Smoor ca. 15 minuten door.
- Kruid de vleesreepjes met peper en zout en bak ze in zonnebloemolie kort op hoog vuur.
- Schep ze uit de pan en hou ze warm tussen twee borden.
- Snipper ondertussen de ui en borstel de champignons schoon.
- Voeg de ui toe aan het braadvet; ca. 2 minuten bakken, voeg de champignons in gelijke stukken toe en bak nog ca. 2 minuten.
- Strooi de bloem over het geheel en roer door, zodat de bloem aan de ui en champignons plakt.
- Voeg de helft van de bouillon toe en roer door tot het zachtjes kookt.
- Voeg de rest van de bouillon toe en warm de reepjes vlees mee.
- Breng op smaak met peper, zeezout, een scheutje rijstroom of eigeel en verse peterselie.
Keuken
Zwitsers