Kleurrijke geroosterde paprikasoep
Snel naar recept
Deze koemelkvrije en lactosevrije paprikasoep is toch vol van smaak doordat je de paprika’s eerst roostert in de oven. Het is even een prul werkje om de paprika’s na het roosteren in de oven te ontvellen, maar het is zeer zeker de moeite waard! De geroosterde paprikareepjes gaan daarna bij de smaakvolle bouillon. Deze soep is niet alleen smaakvol, maar ook super gezond door alle groentes die er in worden gebruikt. Serveer de soep in een leuke soepkop met croutons of soepstengels en alle kids “eten” hun groentes probleemlos op. Veel plezier!
Personen
4
Portie
1 liter
Kooktijd
40 minuten
Totale tijd
40 minuten
Ingrediënten
- 3 (gele) paprika’s
- 1 kleine rode uit
- 1 aardappel
- 1 stengel bleekselderij
- 1 kleine winterwortel
- 1 liter bouillon
- zonnebloemolie
- peper, zeezout
- rijstroom
Instructies
- Verwarm de oven voor op 225 graden.
- Maak de paprika’s schoon, snij ze door midden en leg ze met de bolling naar boven op een bakplaat met bakpapier in de oven.
- Na 15 – 20 minuten wordt de buitenkant bruin en zie je blaren.
- Stop de paprika’s dan in een dichte plastic zak en laat ze uitdampen en afkoelen.
- Haal de paprika’s uit de zak en haal de velletjes er af; snij de geroosterde paprika’s in reepjes.
- Terwijl de paprika’s in de oven staan kun je de bouillon als volgt voorbereiden:
- Snij de ui, wortel en bleekselderij in kleine stukjes en fruit deze zachtjes aan in olie gedurende 10 minuten en voeg daarna de bouillon toe.
- Ondertussen zijn de geroosterde paprikareepjes klaar; voeg deze samen met de fijn gesneden aardappel toe aan de bouillon.
- Laat het geheel ca. 15 minuten koken en pureer de soep met de staafmixer.
- Breng de soep op smaak met peper, zout en eventueel een scheutje rijstroom.
Keuken
Hollands