Risotto met peultjes en doperwten
Snel naar recept
Deze risotto is zacht van smaak en combineert goed met plakjes beenham. De risotto krijgt een beetje bite door er peultjes en doperwten aan toe te voegen.
Personen
4
Portie
1 pan
Voorbereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
40 minuten
Ingrediënten
- 1 liter kippenbouillon
- 2 eetlepels olijfolie
- 50 gram plantaardige margarine
- een snuifje peperoncini
- 1 theelepel venkelzaad
- 300 gram risotto rijst
- 100 ml droge witte wijn
- 1 rode ui
- 250 gram doperwtjes
- 150 gram witte wijn
Instructies
- Pel de ui en snijd hem heel fijn.
- Maak de peultjes schoon en blancheer deze 5 minuten en kook de doperwten ca. 10 minuten.
- Fruit de ui in de boter en olijfolie in een ruime pan met een dikke bodem.
- Maal flink zeezout over de ui en voeg peperoncini toe. Laat de de ui in ongeveer 3 minuten zachtjes op een laag vuur glazig worden.
- Voeg dan de rijst toe en roer deze ca. 5 minuten tot de rijst rondom bedekt is met vet. Aan de uiteinden zie je de rijstkorrels dan enigszins glanzend en transparant worden.
- Voeg de wijn toe en als het vocht verdampt is voeg je schep voor schep de hete bouillon toe.
- Kook het geheel onder voortdurend roeren tot de rijst geen vocht meer opneemt (na ca. 25min.)
- Voeg op het eind de doperwten en de peultjes toe en laat het geheel goed warm worden.
- Serveer de risotto met plakjes beenham.
Keuken
Italiaans