Paella
Ik geef je hier het basisrecept voor paella. Paella is lekker met groentes, vlees of vis. Vaak maak ik dit gerecht aan het eind van de week; ik kijk dan gewoon wat er nog in de koelkast ligt. Paella is lekker met allerlei soorten groentes zoals paprika, tomaten, sperzieboontjes, doperwtjes, peultjes of tuinboontjes.
Paella is ook lekker met vis, schaal- of schelpdieren. Maak het basisrecept voor paella en leg kleine stukjes vis, garnalen of mosselen op de rijst gedurende de laatste 5 minuten van de kooktijd en laat ze gaar worden.
Een andere smakelijke variant is paella met vlees. Serveer de paella eens met een gebakken kippenpootje of met reepjes gebakken rundvlees of varkensvlees. Kortom, paella is altijd een succes.
Ingrediënten
- 1 eetlepel kurkumapoeder
- 400 gram rijst
- 6 eetlepels zonnebloemolie
- 200 gram chorizoworst of salami worst
- 1 fijn gesneden ui
- 250 gram sperziebonen
- 1 liter kippenbouillon
- 2 paprika’s
- zout, peper, 1 theelepel paprikapoeder
- verse peterselie
Instructies
- Snijd de chorizo of salami worst in dunne plakjes en bak deze in de zonnebloemolie.
- Voeg de fijn gesneden uien, paprikapoeder en kurkumapoeder toe en laat alles zachtjes mee fruiten.
- Voeg de bouillon toe aan de pan.
- Spoel de rijst af in een zeef onder koud water, zodat de rijst niet gaat plakken.
- Doe de rijst, de fijn gesneden paprika en de sperziebonen in de pan en laat het geheel circa 20 minuten zachtjes koken.
- Maak de paella af met peper, zout en verse peterselie.