Verse tomatensoep
Snel naar recept
Koemelkvrije verse tomatensoep is het lekkerst als je hem met rode, rijpe tomaten maakt. Het is even een karweitje om de tomaten te ontvellen, maar het is zeker de moeite waard. Door de ui en tomatenpuree aan te fruiten en door een scheutje gembersiroop toe te voegen wordt de soep vol en warm van smaak. Deze koemelkvrije verse tomatensoep heeft echt geen slagroom nodig om smaakvol te zijn.
Personen
4
Portie
1 liter
Voorbereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
30 minuten
Ingrediënten
- 1 kg tomaten
- 1 aardappel
- 1 liter bouillon
- 1 rode ui
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 1/2 eetlepel gembersiroop
- zonnebloemolie
- peper, zout, bieslook
Instructies
- Kruis de tomaten in en leg ze kort in kokend water.
- Giet het kokend water af en overgiet de tomaten met ijskoud water.
- Ontvel de tomaten en snijd ze in 8 stukken.
- Schil de aardappel en snijd deze in plakjes.
- Pel de ui en snijd deze in kleine stukjes.
- Verhit de zonnebloemolie in de pan en fruit de ui zachtjes aan.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak deze kort mee mee.
- Voeg de stukken tomaat, aardappel en bouillon toe en breng de soep aan de kook.
- Laat de soep 10 minuten koken en pureer de soep glad met een staafmixer.
- Breng de soep op smaak met peper, zout, gembersiroop, bieslook of andere groene kruiden die je lekker vindt.
Keuken
Hollands