Appelflappen
Snel naar recept
In de herfst is het heerlijk om appelflappen te bakken met appels van de nieuwe oogst. Je kunt aan het recept ook nog krentjes of kaneel toevoegen. Appelflappen zijn super easy ook koemelkvrij te maken!
Personen
4
Portie
10 stuks
Voorbereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
30 minuten
Ingrediënten
- twee grote appels
- 1 pakje plantaardig bladerdeeg zonder roomboter
- 4 eetlepels rietsuiker
Instructies
- Leg de bladerdeegplakjes uit elkaar op het aanrecht.
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Snijd de appels in hele fijne stukjes en meng er twee eetlepels rietsuiker door heen.
- Leg de appelstukjes op de bladerdeegplakjes en vouw de randen dicht.
- Maak met een vork streepjes in de plakranden en leg de flapjes op een bakplaat met bakpapier.
- Strooi de resterende suiker voorzichtig met een lepel op de appelflapjes.
- Bak de appelflapjes 20 minuten op 200 graden.
Keuken
Hollands