Koekjes met sinaasappeljam
Snel naar recept
Deze koemelkvrije koekjes met sinaasappeljam zijn heerlijk bij een kopje espresso na het diner. Het oorspronkelijke recept komt uit Italië. Daar wordt veel minder room(boter) in koekjes en gebak gebruikt dan hier in Nederland.
Personen
4
Portie
16 stuks
Voorbereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
30 minuten
Ingrediënten
- 115 gram plantaardige margarine
- 55 gram fijne kristalsuiker of basterdsuiker
- 175 gram bloem tipo 00
- 1/2 theelepel bakpoeder
- sinaasappeljam
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Doe de margarine in een beslagkom en smelt deze voorzichtig in de magnetron.
- Voeg de suiker, bloem en het bakpoeder toe aan de beslagkom met margarine en roer het geheel tot een stevig deeg met een spatel.
- Vorm 16 bolletjes van het deeg en leg ze met enige tussenruimte op een bakplaat met bakpapier.
- Druk met je duim een kuiltje in de bolletjes en vul het kuiltje met sinaasappeljam.
- Bak de koekjes in de oven goudbruin in circa 10 tot 15 minuten.
- Maak de koekjes los van het bakpapier en laat ze op een rooster afkoelen.
Keuken
Italiaans