Koemelkvrije citroenkoekjes bij de koffie of de thee
Snel naar recept
Deze lactosevrije en koemelkvrije citroenkoekjes zijn echt heerlijk bij de koffie of de thee. Je hebt maar weinig ingrediënten nodig om snel iets lekkers te maken! Het is een gezellig recept om met kinderen te maken. Kneed eerst het basisdeeg, laat het rusten in de koelkast en zet de kids daarna aan de slag met uitsteekvormpjes. Deze koekjes worden altijd een succes en zijn super smakelijk!
Personen
6
Portie
1 bakplaat
Voorbereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
15 minuten
Wacht tijd
30 minuten
Totale tijd
35 minuten
Ingrediënten
- 125 gram plantaardige margarine
- 150 gram basterdsuiker
- kristalsuiker
- 225 gram tippo 00 bloem
- 1 ei
- 1 citroen
Instructies
- Rasp de schil van de citroen.
- Mix de margarine, basterdsuiker en het citroenrasp tot een romig geheel.
- Mix de eidooier er door heen.
- Roer de bloem er door heen, kneed het deeg tot een geheel.
- Laat het deeg in plasticfolie een half uur rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bestrooi een schoon werkoppervlak met bloem en rol het deeg uit tot circa 0,5 cm dikte.
- Gebruik koekjesvormpjes om het deeg uit te steken.
- Leg de deegfiguren op een bakplaat met bakpapier.
- Klop het eiwit met een beetje water los.
- Strijk het eiwit met een kwast over de koekjes en strooi er wat kristalsuiker op.
- Bak de koekjes in 12 tot 15 minuten goudbruin.
Keuken
Italiaans